Bookmark and Share
Valitse artikkeli
select
 
Tyrniöljystä apu silmien ja suun kuiville limakalvoille
Juha Sihvonen FM

Hyvinvoivia limakalvoja ei yleensä tule edes ajatelleeksi.  Ei, vaikka niidenkokonaisala kehossamme on huikeat 200 m2. Niiden tehtävänä on suojata silmien, suun, hengitysteiden, ruuansulatuskanavan, virtsateiden ja intiimialueiden pintoja. Ehjät limakalvot estävät bakteerien ja monien taudinaiheuttajien pääsyä elimistöömme ja ovat siksi hyvin tärkeä osa vahvaa vastustuskykyä. Limakalvojen hyvinvoinnin vahvistamisen on koettu parantavan samalla koko elämänlaatua. 

Limakalvojen rakennusaineet ravinnosta

Limakalvojen muodostama suoja kuluu ja rakentuu toistuvasti uudelleen koko elämämme ajan. Uusiutumisprosessi toimii moitteettomasti silloin, kun saamme ravinnosta riittävästi limakalvojen tärkeitä rakennusaineita, kuten esim. hyviä rasvahappoja ja kasvisteroleita. Ravintoaineiden niukka saanti voi vastaavasti johtaa pitkällä aikavälillä limakalvojen heikkenemiseen. Yleisimmin koettuja oireita ovat silmien, suun ja intiimialueen kirvely ja kutiaminen.

Vaihdevuodet, kortisonikuurit, piilolinssit…

Yksipuolisen ruokavalion ohella limakalvojen kuivumiseen on toki muitakin syitä. Naisilla yleisin syy on vaihdevuosien myötä muuttuva hormonitoiminta. Hedelmällisessä aikuisiässä estrogeeni ohjaa kohdun limakalvojen rakennusta jokaisen kuukautiskierron jälkeen. Estrogeenitasojen hiipuessa hiipuu myös kaikkien limakalvojen uudelleenrakennuksen tehokkuus. Limakalvojen tavoin sama vaihdevuosien aiheuttama muutos ilmenee myös ihon ohenemisena.
Joskus limakalvojen kärsimisen aiheuttaa nautitun lääkkeen tuottama sivuvaikutus. Tyypillisimpiä limakalvoja ja ihoa ohentavia lääkeaineita ovat mm. kortisonit ja solunsalpaajat. Nuorilla naisilla e-pillereiden käytön aloitukseen liittyy toisinaan intiimialueiden tilapäistä kuivuutta.
Toisinaan syy silmien ja ihon rasittumiseen löytyy yksinkertaisesti vuodenajasta ja työtavoista. Kuiva talvi-ilma yhdistettynä voimakkaaseen ilmastointiin ja näyttöpäätteen ääressä työskentelyyn ärsyttävät herkästi kenen tahansa silmiä. Ongelmat kasautuvat näissä olosuhteissa etenkin piilolinssien käyttäjillä.
Edellä mainittuja stressitekijöitä ei aina voi välttää. Kenenkään ei silti tarvitse tyytyä limakalvojen rapistumiseen. Silmien, suun ja intiimialueiden hyvinvointia voidaan todellakin tukea ja siten nauttia elämästä ihan kuin ennen. Aika moni on löytänyt oivan avun tyrniöljystä.

Ainutlaatuinen Omega7®-kaksoistyrniöljy

Tyrnimarjat ovat tunnetusti todellisia terveyspommeja. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että tyrnin sisältämä öljy ravitsee ja uudistaa erityisesti limakalvoja ja ihoa. Kaupoissa myytävien tyrniöljyvalmisteiden sisällöissä ja vaikutuksissa on silti suuria eroja.
Vahvin tieteellinen näyttö ja parhaat kliiniset vaikutukset on saatu ns. kaksoistyrniöljyllä. Kaksoistyrniöljy sisältää sekä tyrnimarjan hedelmälihan öljyn että tyrnin siemenöljyn. Seoksen kiitetty teho johtuu sen monipuolisesta ja tasapainoisesta koostumuksesta. Kaksoistyrniöljy sisältää luonnostaan kaikkia limakalvojen ja ihon tarvitsemia rakennusaineita.
Toimivan kaksoistyrniöljyn hellävarainen valmistaminen vaatii erityistä osaamista ja teknologiaa. Sitä löytyy luonnollisestikin Suomesta. Omega7®-tyrniöljykapselit ja nestemäinen Omega7®-tyrniöljy ovat ainoat Suomessa markkinoitavat ravintolisät, jotka sisältävät torniolaisen Aromtech Oy:n valmistamaa kaksoistyrniöljyä eli vakioitua SBA24-tyrniöljyä.


Käyttäjät kehuvat tyrnin parantamaa elämänlaatua

Jo kymmenet tuhannet suomalaisnaiset ovat olleet tyytyväisiä Omega7®-tyrniöljykapseleiden tuottamaan apuun. Käyttöä aloitettaessa tai rajumpia oireita lepyteltäessä annostukseksi sopii neljä kapselia päivässä. Saadun käyttäjäpalautteen mukaan säännöllisen käytön myötä limakalvojen hyvinvoinnin ylläpitoon riittää helposti vain yksi tai kaksi Omega7®-kapselia päivässä.
Jo 12 vuoden aikana saaduissa käyttäjäpalautteissa moni rouva kehuu löytäneen ihan uuden elämän. Hiekan tunne silmissä on hävinnyt, eikä suun kuivuus ole enää rajoittanut kirjojen lukua lastenlapsille. Kasvojen ihon uudistuminen ja nautinnollinen seksielämä saavat kenet tahansa tuntemaan itsensä elinvoimaiseksi. Ja vaikka Omega7®:n markkinointi puhuttelee erityisesti naisia, ovat monet miehetkin saaneet tuotteesta apua suun ja silmien kuivuuteen.

Omega7®-tuoteperheeseen kuuluvat kasviperäiset tyrniöljykapselit, nestemäinen tyrni-oliiviöljy ja ihoa hoitava tyrnivoide.